Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Το πρόβλημα της πληρωμής βαίνει προς λύση στο ΤΕΙ Ηπείρου

Μετά από διαπραγματεύσεις του Δ.Σ. του ΣΕΕΠ του ΤΕΙ Ηπείρου φαίνεται ότι έχει βρεθεί μέθοδος πληρωμής των δεδουλευμένων όλων μας για το εξάμηνο που έληξε .
Πιό συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η μέθοδος της αίτησης για την έκδοση διαταγής πληρωμής με περιεχόμενο το σύνολο της απαίτησης στρεφόμενη κατά του ΤΕΙ Ηπείρου.
Για περισσότερες πληροφορίες, αν για κάποιο λόγο δεν ενημερωθήκατε από την εξαντλητική διαδικασία τηλεφωνικής ενημέρωσης την οποία ολοκλήρωσε το ΔΣ και κυρίως η πρόεδρος Δώρα  Μπίζα επικοινωνείστε με το email : dkonetas@yahoo.com Δημήτρης ΚΟΝΕΤΑΣ

2 σχόλια:

dkonetas είπε...

Αν φέτος κάπως φαίνεται να λύνεται με τεχνάσματα το θέμα των πληρωμών στο ΤΕΙ Ηπείρου τίποτα δεν προμηνύει ότι οι λύσεις θα είναι ανάλογα εφικτές στο μέλλον.
Ήδη η πρόταση που διέρρευσε για την έγκριση ΕΕΠ αναφέρει το συνολικό αριθμό των 70 ωραρίων (έναντι 250 φετινών τα οποία μειώθηκαν σε 146) ...
Επιπρόσθετα αναμένονται μεγάλες αλλαγές με τον επερχόμενο Καλλικράτη στην τριτοβάθμια.
Το δικό μου συμπέρασμα από την φετινή χρονιά είναι ότι είμαστε κατ εξοχήν ανομοιογενές σύνολο εργαζομένων οπότε είναι πολύ δύσκολο έργο να παραμείνουμε συσπειρωμένοι. Θα πρέπει να αναζητήσουμε και νέες μεθόδους καθότι τα μέτωπα δεν αφορούν μόνο στην πληρωμή των δεδουλευμένων και απαιτούν συλλογικές δράσεις από όλους μας.

Argyris είπε...

Είναι πολύ καλή η εξέλιξη ότι τελικά θα πληρωθούν όλοι, έστω κι έτσι.

Όμως όπως γράφει κι ο Δ.Κονετάς έρχονται δύσκολες μέρες οι οποίες πιστεύω ότι δεν αντιμετωπίζονται μόνο με διαπραγματεύσεις εκπροσώπων. Θέλει συλλογική συναίσθηση και προσπάθεια.

Όσο για την ανομοιογένεια, θα έλεγα ότι αν κάτι μας συνδέει είναι ότι είμαστε οι (παρα)μορφωμένοι νεόπτωχοι της νέας εποχής. Κι αυτό θα έπρεπε να το δούμε αρκετά σοβαρά. Δε μπορεί να μας φτάνει ούτε η αποκλειστικά προσωπική μας βόλεψη ούτε ο οριακός βιοπορισμός.

Και τέλος θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι οι περισσότεροι θα "παλεύουν" πλέον για τα δίκια τους ΕΚΤΟΣ εργασίας κι όχι ΕΝΤΟΣ, μιας και προβλέπεται συρρίκνωση και της Παιδείας γενικότερα και των ΤΕΙ ειδικότερα. Οι εκτός θα καταλάβουν γιατί έπρεπε να είναι πιο μαχητικοί όταν ήσαν ΕΝΤΟΣ και οι ΕΝΤΟΣ ότι θα πρέπει να γίνουν πιο μαχητικοί για να μη βρεθούν ΕΚΤΟΣ (και να απομονώσουν αυτούς που σκέφτοναι ανάποδα, ειδικά όσον αφορά τους τελευταίους, τους ΕΝΤΟΣ).