Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Επιστολή Εκτάκτων Ηγουμενίτσας προς τον πρωθυπουργό!

"Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, στέλνουν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο, του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα."

http://agon.gr/news/117/ARTICLE/11989/2011-06-11.html

Στον πρωθυπουργό για τα δεδουλευμένα

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, στέλνουν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο, του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΤΕΙ ότι επιλεκτικά δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2011. Αναφέρουν μάλιστα πως, όταν ζήτησαν να μάθουν γιατί γίνεται αυτό, το ΤΕΙ τους απάντησε προφορικά να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν από εκεί τα χρήματά τους. Προσθέτουν ότι η «επιλογή» έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση, γεγονός που τους οδηγεί, όπως αναφέρουν, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα με κάθε τρόπο, μαζί όμως και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ιδρύματος. Το πρόβλημα των καταβολών δεδουλευμένων στους έκτακτους των ΤΕΙ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, από όταν ουσιαστικά «κόπηκε» η χρηματοδότηση για το Β’ εξάμηνο. Ήδη, οι διδάσκοντες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διαρκείς ή κυλιόμενες, ζητώντας τα χρήματά τους. Οι διδάσκοντες του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών, τονίζουν ότι είναι ένα από τα πλέον βιώσιμα τμήματα του ΤΕΙ και ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: